logo certifikat
    Vi leverer til
  • Danmarks flag ikonDanmark
  • Norges flag ikonNorge
  • Sveriges flag ikonSverige
  • Grønlandsk flag ikonGrønland
  • Færøersk flag ikonFærøerne

Hvilket gulv skal jeg vælge? 

Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at vælge lige netop det rette gulv til dine behov og din smag. Derfor har vi samlet nogle oplysninger om forskellige gulve – så kan du vælge, hvilken type gulv der passer til dig – og du kan selvfølgelig finde gulvet her på hjemmesiden til en god pris.
Dit valg af gulv afhænger, ud over smag og behag, også af, hvilke funktioner rummet har. Er der stort slid, er det et gennemgangsrum, er der risiko for at spilde uheldige materialer på gulvet og meget mere. 

Se en kort film om de forskellige gulvtyper HER
 

Et trægulv er levende

Et trægulv kan være mange forskellige ting – plankegulv, parketgulv eller fliser. Alle vores gulve er FSC mærkede og fra bæredygtig produktion.
Træ er et levende materiale, og du kan derfor ikke forudse gulvets udseende 100 % - den samme type trægulv kan variere meget i udseende.  Der er forskel på, hvor slidstærke træsorterne er - jo hårdere træet er, jo mere slidstærkt og jo færre ridser.
 

Trægulve arbejder

Trægulve svinder og udvider sig alt efter forholdene. Jo mindre gulvet arbejder, jo mindre risiko er der for at få revner mellem gulvbrædderne. Et trægulv, der arbejder meget, er ikke egnet til at lægge oven på gulvvarme. Alle vores gulve kan lægges oven på gulvvarme.
 

Et trægulv er mange ting – prøv de nye variationer

Du skal vælge træsort – skal gulvet være lyst eller mørkt, mønstret eller mere roligt. Overfladebehandlingen spiller også ind; gulvet kan være lakeret eller olieret, hvidpigmenteret eller mørkt, eller træet kan være indfarvet. Nogle gulve bliver lagt som skibsgulve med brede fuger mellem gulvbrædderne, andre som plankegulve. Du kan også vælge parketgulv og opnå et elegant look.

 

Laminat er slidstærkt og kræver ikke vedligehold

Laminatgulve er et slidstærkt alternativ til trægulve. Laminatgulv kan du få i alle farver, mønstre og sammensætninger. Laminatgulve er faktisk lavet af imprægneret papir, der er presset sammen under højt tryk til en stærk overflade, der er næsten uimodtagelig overfor ridser. Et laminatgulv er ikke ret tykt og er derfor velegnet, hvis du skal lægge et nyt gulv oven på et gammelt.  Laminatgulve kan holde i mange år uden det store slid, dog kan dybe ridser ikke fjernes igen. I modsætning til et godt trægulv, kan du heller ikke slibe laminatgulvet, når det bliver slidt, men skal skifte hele gulvet.
 

Vinyl kork gulve

Et vinyl kork gulv er en gulvbelægning med meget stort gangkomfort hvilket skyldes korkopbygningen og en høj slidstyrke pga. det kraftige vinyl lag. Vinyl gulve er en rigtig god løsning hvis man ønsker et gulv som tåler et højt slid og rengøres nemt. Vores vinylgulve lægges med et nemt kliksystem direkte på undergulvet, er det på et betonundergulv det skal lægges skal man huske en dampspærrer. Et vinyl kork gulv er meget formstabilt og arbejder ikke meget i forhold til et trægulv. Vinylgulve fåes både med træ og klinke udseende.


Vi håber, du er klædt bedre på til valg af gulv - hvis du er i tvivl om, hvilket gulv du skal vælge, så ring til os på 3153 7000 - vi sidder klar med rådgivning og gode råd til dit valg af gulv.

 

Mød os på